Leuke dingen online

MediaMasters

MediaMasters is een spannende game voor groep 7 en 8 over de kansen en gevaren van internet en (sociale) media.

Je speelt met jouw klas tegen duizenden andere Nederlandse klassen.

In MediaMasters beantwoorden jullie vragen over online veiligheid, cyberpesten, nepnieuws, vloggen, reclame en nog veel meer mediawijze onderwerpen.

Met goede antwoorden verdienen jullie BITS. De klas met de meeste BITS is de winnaar van MediaMasters en krijgt een mooie prijs!

Meer weten?

Jouw juf of meester kan jullie aanmelden MediaMasters.nl. Meedoen is gratis.


Voor leraren

MediaMasters is een spannende game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan. Hierdoor brengt MediaMasters het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over onderwerpen zoals sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, veilig internet, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, privacy en online gedrag.

Speel MediaMasters en strijd mee om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ tijdens de Week van de Mediawijsheid. Hier kun je jouw groep 7 en/of 8 aanmelden.

De extra MediaMissies zijn het hele jaar door beschikbaar. Handig als je wilt aanhaken op de actualiteit, een incident in de klas of gewoon extra aandacht wilt schenken aan een bepaald thema.

Voor ouders

MediaMasters is een spannende game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid.

Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan. Hierdoor brengt MediaMasters het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over onderwerpen zoals sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, veilig internet, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, privacy en online gedrag.